Csabai Kolbászfesztivál Békéscsabán
2022.09.13
Csabai Kolbászfesztivál Békéscsabán
A csabai kolbászfesztivál Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai rendezvénye, amit a híres hungarikum és Európai Unió által is védett csabai kolbászra alapozva rendeznek meg Békéscsabán.

Az első fesztivált 1997-ben rendezték meg: az alapgondolat az volt, hogy Békéscsaba régi időkre visszanyúló hagyományokkal rendelkezik a sertéstenyésztés- és feldolgozás tekintetében, melynek kézzelfogható terméke a csabai kolbász.

Ezt a helyi, nagy hagyományokkal rendelkező terméket, készítését és az eseményhez kapcsolható hangulatot, élményt szerették volna megőrizni és népszerűsíteni mind a fiatal generációk, mind a lakosság körében a fesztiválalapítók. Egy olyan rendezvény volt a cél, amely bevonja a közönséget a kolbászkészítésbe, a disznóvágás lépéseibe, valamint része lehet élelmiszeripari kiállítás, kirakodóvásár, sok kulturális program, néptánc, cigányzene egyaránt.

Idén már 25. alkalommal, 2022. október 20-23. között kerül megrendezésre.

A 4 napig tartó gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, felejthetetlen élményekkel és több tucat hazai, valamint külföldi fellépővel.Forrás: abc24 media