Naplemente - Omega Szimfonik emlékkoncert
2022.07.06
Naplemente - Omega Szimfonik emlékkoncert
Naplemente címmel rendeznek Omega emlékkoncertet a keszthelyi Festetics-kastély parkjában július 24-én.

A szimfonikus koncerten egy különleges, szabadtéri helyszínen tisztelegnek a legendás hazai együttes előtt. A koncerten fellép az Omega Szimfonik, a Bolyki Soul & Gospel Kórus és Lepés Gábor „Lepe”, valamint olyan vendégek lesznek, mint Miklósa Erika, Király Linda, Dolhai Attila, Szabó Győző vagy Roby Lakatos. Az est házigazdája: Jordán Tamás.

A fellépő művészek Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán operaénekesnő; Király Linda énekesnő; Roby Lakatos magyar hegedűművész; Dolhai Attila Jászai Mari-díjas magyar színész; musicalénekes, operetténekes, érdemes művész; Szabó Győző Jászai Mari-díjas magyar színész; Bolyki Balázs énkes, zeneszerző, dalszövegíró és Lépés Gábor "Lepe" zenész, billentyűs, zeneszerző.

A 120 perces koncert házigazdája Jordán Tamás, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, érdemes művész. A szimfonikusok olyan nagyszerű zenekarokból állnak össze, mint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapest Schoring.

A zenekar terveiben évek óta szerepelt a nagyszabású emlékkoncert a keszthelyi Festetics-kastély parkjában, de Benkő László és Mihály Tamás halála felülírta azt. „Kóbor János „Mecky” nagyon szeretett volna Keszthelyen egy emlékezetes koncertet csinálni, így tisztelegve az elhunyt tagok előtt, de János halála ezt a tervünket is meghiúsította. Így Trunkos Andrással az Omega menedzserével és Lepés Gábor zenész, zeneszerzővel arra jutottunk, hogy az Omega együttes elhunyt és élő tagjai életműve előtt tisztelgünk a Naplemente című emlékkoncerttel.

Fellépők: Omega Szimfonik, Bolyki Soul & Gospel Kórus, Lepés Gábor „Lepe”

Az est házigazdája: Jordán Tamás

Vendégfellépők: Miklósa Erika, Király Linda, Dolhai Attila, Szabó Győző, Roby LakatosForrás: abc24 media