DK: a kormány alkalmatlansága már a mentőszolgálat működését is veszélyezteti
2020.10.30
DK: a kormány alkalmatlansága már a mentőszolgálat működését is veszélyezteti
A kormány alkalmatlansága már a mentőszolgálat működését is veszélyezteti - állítja a Demokratikus Koalíció (DK).

A DK szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a Népszava hírére hivatkozott, mert a lap úgy tudja, hogy a mentők hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni a koronavírus-gyanús emberektől.

Barkóczi Balázs azt mondta, hogy a kormány nemcsak az egészségügyet, de a mentőszolgálatot sem készítette fel a járvány második hullámára. Hozzátette, a kabinetnek az egész nyár a rendelkezésére állt, hogy bővítse az egészségügyi ellátást és a mentőszolgálat kapacitásait, még sem tett semmit az ügyben.

A Demokratikus Koalíció választ vár Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől arra, hogy hány esetben nem értek ki a mentők olyanokhoz, akik azonnali ellátásra szorultak volna és hány esetben követelt emberéleteket, hogy az elégtelen kapacitás miatt a mentők nem tudtak kiérkezni - sorolta kérdéseiket. A politikus hangsúlyozta, nem csak a koronavírus-gyanús esetekről beszél, mert egy szívroham, vagy egy agyvérzés esetében percek dönthetnek életről vagy halálról.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat