Z. Kárpát: a Jobbik a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítását követeli
2020.09.13
Z. Kárpát: a Jobbik a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítását követeli
A Jobbik a hiteltörlesztési moratórium legalább egy évvel történő meghosszabbítását követeli mind a lakossági, mind a vállalati szektorban - emelte ki a párt alelnöke szombaton Tiszaújvárosból online közvetített sajtótájékoztatóján.

Z. Kárpát Dániel szerint a gazdasági válság elmélyül, "Orbán Viktor és csapata" nem képes hónapokon belül kezelni a helyzetet, növekedő pályára állítani a gazdaságot. Nem képesek arra sem, hogy a munkanélkülivé vált emberek tömegeit elhelyezzék a munkaerőpiacon, vagy legalább segítséget nyújtsanak ehhez - jelentette ki.

A Jobbik azt is szeretné elérni, hogy a hiteltörlesztési moratórium ne járjon le december 31-én, és januártól is számíthassanak a magyar emberek, valamint a vállalkozások hasonló könnyítésre. Azonban a törlesztési moratórium alatt nem szeretnék azt látni, hogy "a kamatos kamat kamatának a kamatával" növelik a tartozásokat - fogalmazott.

Z. Kárpát Dániel hozzátette: emellett elrendelnék a kilakoltatási moratóriumot a válsághelyzet végéig, és hadat üzennének a végrehajtói túlkapásoknak is.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat