LMP: csak az oroszoknak kedvez a projekt
2020.06.22
LMP: csak az oroszoknak kedvez a projekt
Az LMP országgyűlési képviselője szerint csupán az oroszoknak kedvező, a magyar érdekeket figyelmen kívül hagyó változtatásokat tesz lehetővé a paksi bővítésről nemrég elfogadott törvénymódosítás.

Keresztes László Lóránt hétfőn Pakson, a Paks II. Zrt. épülete előtt tartotta meg online sajtótájékoztatóját, hogy azt követően feltehesse kérdéseit a projektet lebonyolító cégnek.

Szerinte minden aggodalom beigazolódni látszik a bővítéssel kapcsolatban, az orosz félnek ugyanis lehetősége lesz olyan módosításokat kezdeményezni, amelyek nem állnak a magyar fél érdekében.

Ezt az teszi lehetővé, hogy a földmunkát már a teljes engedély megszerzése előtt elkezdheti a kivitelező. Ha pedig az mégsem felelne meg, utólag módosítást kérhetnek a további műszaki tartalomra - közölte.

Keresztes László Lóránt választ vár a többi között arra, hogy a kormány miért nem érvényesítette a magyar érdekeket a projekt többéves csúszásért, de arra is, miért megy bele ilyen változtatásokba.

Mindez mekkora kárt okozhat? - kérdezte, és felvetette: mindezért már nem csupán a bővítési miniszter felelős, hanem az egész kormány.

Közölte azt is: pártja "zöld konzultációt" indított honlapján, ahol mindenki elmondhatja a véleményét a bővítésről.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat