Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését kezdeményezi az LMP
2020.06.07
Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését kezdeményezi az LMP
Az alapvető élelmiszerek - gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, pékáru - áfájának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Lehet Más a Politika, mert ezeket a termékeket a párt álláspontja szerint a magas áfa miatt nem tudja mindenki megfizetni.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján kiemelte: nem engedhető meg, hogy az áfateher miatt egyre dráguló alapvető élelmiszereket ne tudják megvenni az emberek. A párt ezért - már harmadik alkalommal - kezdeményezi az áfa öt százalékra csökkentését - mondta.

Hozzátette: éttermi fogyasztás után ötszázalékos, ezzel szemben zöldség és gyümölcs vásárlásakor 27 százalékos áfát kell fizetni.

A képviselő hangsúlyozta, hogy az élelmiszerek drágulása csak az áfa csökkentésével kerülhető el, ezért felszólította a kormányt, hogy támogassa javaslatukat.

Csárdi Antal arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt idén százezrek vesztették el munkahelyüket, megjegyezve, a javaslat segítheti a gazdaság talpra állását is.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat