LMP: a közös ellenzéki polgármesterjelölt személye garancia
2020.01.19
LMP: a közös ellenzéki polgármesterjelölt személye garancia
A közös ellenzéki polgármesterjelölt, Pollreisz Balázs személye a legjobb biztosíték arra, hogy Győr egy tiszta és zöld város legyen - hangoztatta a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke szombaton sajtótájékoztatón a megyeszékhelyen.

Kendernay János elmondta, hogy az MSZP győri szervezetének elnöke meglátása szerint együtt tud majd élni és dolgozni a fideszes többségű közgyűléssel.

A politikus beszélt arról is, hogy Magyarországnak progresszív és zöld változásra van szüksége, amely reményei szerint legkésőbb 2022-ben, a legközelebbi országgyűlési választáson be tud következni, azonban a jövő vasárnapi időközi polgármester-választás miatt Győrnek erre hamarabb van lehetősége.

Hanák Gábor, a párt országos elnökségének tagja is azt hangoztatta, hogy Pollreisz Balázst az LMP azért támogatja, mert látják benne az elköteleződést és a potenciált is, hogy elindítsa azokat a folyamatokat, amelyek révén Győr élhetőbb és tisztább lehet.

Kitért arra, hogy a megyeszékhelyen két nagy probléma van, az egyik a légszennyezettség kérdése, a másik a tömegközlekedésé. Utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta, hogy épp Győr volt a kiváltó városa annak a népszavazási kezdeményezésüknek, amelynek lényege, hogy az önkormányzatok csak elektromos buszokat szerezhetnének be.

Pollreisz Balázs arról beszélt, hogy a tiszta közélet kialakítása után a tiszta város, tiszta jövő mottójú programjának legfontosabb elemét szeretné megvalósítani, amely a klímavészhelyzet bejelentése.

A légszennyezettség kérdéséről azt mondta, hogy a meglévő két légszennyezettségmérő-állomás mellé további négy állandót telepítene, majd a kinyert adatokból olyan stratégiát dolgoznának ki, amellyel jelentősen csökkenthető a légszennyezettség mértéke.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztéről.

Pollreisz Balázst az MSZP mellett a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik támogatja.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat