A József Attila Színház rekonstrukciója kiemelt jelentőségű ügy
2019.09.25
A József Attila Színház rekonstrukciója kiemelt jelentőségű ügy
Fekete Péter Kultúráért Felelős Államtitkár szeptember 24-én, kedden rendkívüli társulati ülésen jelentette be, hogy a József Attila Színház rekonstrukcióját Magyarország Kormánya nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította.

Nemcsák Károly igazgató úr a héten bemutatásra kerülő Macskafogó összpróbája előtt rögtönzött társulati ülést hívott össze, ahol a következőket mondta: Nagyon örülök ennek a pillanatnak. Több mint egy évvel ezelőtt megfogalmazódott bennünk a gondolat Vincze Krisztián úrral, aki eddig is felügyelte az épület korszerűsítését és Dobos István gazdasági igazgató úrral, hogy tegyük egy picit használhatóbbá az épületünket.

Találjunk megoldást a technikai hiányosságokra, amikkel nap mint nap küszködünk. Azzal a kéréssel fordultunk Államtitkár úrhoz, hogy találjuk meg azt a pénzügyi forrást, amiből tovább tudjuk építeni a házunkat.

Örömmel jelentem, hogy a tegnapi nap fordulópont lett színházunk életében. Fekete Péter Kultúráért Felelős Államtitkár köszöntötte a társulatot: Tisztelt Igazgató úr! Tisztelt Mérnök úr! Tisztelt Kollégák! Köszönöm, hogy erre a rögtönzött társulati ülésre mindenki a legszebb ruhájába öltözött, külön örömömet kívánom kifejezni a frizurákért, és hogy elénk tárták saját egyéniségüket – célzott a közönség soraiban már jelmezben helyet foglaló színészek színes forgatagára-. „Ne csak akkor jöjjünk össze, ha valami baj van. Ne csak akkor hívjuk össze a csapatot, ha rosszat kell bejelenteni, hanem akkor is, ha van miért tapsolni, bizakodni.

Még színház igazgatóként, színház igazgatók felelős vezetőjeként kezdtem figyelemmel kísérni a József Attila Színház munkáját, azokat az erőfeszítéseket, amelyeket ebben a rendkívül lerobbant állagú épületben ez a csapat ez elmúlt években végrehajtott. Akkor, amikor Igazgató úr megkereste az államtitkárságot, hogy előre kellene lépni, nagyot kellene álmodni, akkor azt kértem: készítsenek elő egy jó szakmai anyagot, ami előterjeszthető. Az elkészült dokumentáció alapján most itt vagyok és örömmel jelentem be: „Jelen döntéssel a Kormány 100 millió forintot biztosít a Színház rekonstrukciójának előkészítéséhez, az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítéséhez a Beruházási Előkészítési Alap 2020. évi előirányzata terhére.

Az előterjesztés, továbbá a Színház rekonstrukciójával összefüggő beruházások nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja.”Forrás: fms online

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat