Mi Hazánk: jogsértéseket véd és titkolózik a Pride ügyében a Belügyminisztérium
2019.08.05
Mi Hazánk: jogsértéseket véd és titkolózik a Pride ügyében a Belügyminisztérium
A jogsértéseket védi és titkolózik a Budapest Pride ügyében a Belügyminisztérium (BM) - mondta Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az elnökhelyettes, a Mi Hazánk országgyűlési képviselői csoportjának vezetője közölte: írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez az "LMBTQXYZ-felvonulás" rendőri biztosításával kapcsolatban. Érdeklődését azonban "teljes mértékében negligálta" a belügyi tárca, érdemi, számszerűsített választ nem kapott - tette hozzá.

Dúró Dóra az eseményen felolvasta a BM írásos válaszát, amely szerint "a rendőrség törvényben foglalt feladatainak eredményes ellátását a mindenkori költségvetés biztosítja". Így arra sem kapott választ - tette hozzá -, hogy mennyibe került a magyar embereknek, adófizetőknek a rendőri biztosítás és annak többletköltsége.

A képviselő szerint ez azért is "rendkívüli arcátlanság", mert 2009-ben egy akkori fideszes képviselő hasonló kérdésére az akkori belügyi tárca számszerűsítve közölte ezeket az adatokat. "A jelenlegi fideszes kormányzat még inkább titkolja a felvonulás költségeit, mint tették azt anno a balliberálisok" - hangoztatta.

Duró Dóra diszkriminációnak minősítette, hogy "gyakorlatilag arc és öltözet alapján szelektálva" engedtek csak be résztvevőket a Pride-ra, és ehhez - megítélése szerint - a rendőrök asszisztáltak. Megjegyezte: arra sem kapott választ, hogy aggályosnak tartja-e ezt a gyakorlatot a Belügyminisztérium. A képviselő kitért arra is, hogy a Pride-on többen "garázda és szeméremsértő módon nyilvánultak meg", és velük szemben "semmilyen rendőri intézkedés" nem történt.

Dúra Dóra hivatkozott a "foglyul ejtett közönség" elvére, amely alapján megtiltották pártjának az európai parlamenti választások előtt Törökszentmiklósra tervezett vonulását. Vélekedése szerint ugyanerre az okra hivatkozva be lehetett volna tiltani a Pride-ot, majd hangsúlyozta: a Mi Hazánk - a magyar közéletben egyedüli pártként - megtiltaná a Pride köztéri megrendezését.

A Fidesz és a kormányzat "álszent módon" megtűri ezt Magyarország utcáin, "a Jobbikkal kiegészült egyesült balliberális tömb" pedig támogatja - jelentette ki a Pride-ról, majd jelezte: egészen addig teszi fel kérdéseit a tárcának, amíg érdemi választ nem kap.

Újságírói kérdésre Dúró Dóra közölte azt is: pártja támogatja a Coca-Cola homoszexuális párokat ábrázoló reklámkampánya ellen a CitizenGo által indított aláírásgyűjtést, mert elfogadhatatlannak és a társadalomra károsnak tartják az ilyen hirdetéseket.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat