Érdemi egyeztetést szorgalmaznak a Liberálisok Karácsony Gergellyel
2019.07.04
Érdemi egyeztetést szorgalmaznak a Liberálisok Karácsony Gergellyel
A Liberálisok érdemi egyeztetést szeretnének Karácsony Gergellyel, az ellenzéki előválasztás győztesével.

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján gratulált Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd jelöltjének ahhoz, hogy megnyerte az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztását.

Azt mondta, a Polgári Budapest programban foglaltakat a budapestiek két százaléka, körülbelül 35 ezer ember támogatja és szeretné viszontlátni azt az új budapesti városvezetés munkájában. Jelezte: neki, mint a Liberálisok főpolgármester-jelöltjének, kötelessége képviselni ezeket az embereket.

Emlékeztetett arra, hogy a program négy pillére a Nagy-Budapest-koncepció, a közvetlen-Budapest-modell, a modern Budapest és a közös Budapest.

Bízik abban, hogy Karácsony Gergely nem talál kivetnivalót a programban foglaltakban, és hajlandó lesz "közös, tartalmi alapú vízió kialakítására". Ha ezt sikerül kialakítani, és megfelelő garanciákat látnak a program teljesülésére, valamint részt tudnak venni ezek kivitelezésének, "nem lesz semmi akadálya" annak, hogy egy demokrata ellenzéki kihívója legyen Tarlós István jelenlegi főpolgármesternek - tette hozzá.

Arra a kérdésre, visszalépne-e Karácsony Gergely javára, a politikus kifejtette: "elképzelhető olyan végkimenetel", hogy visszalépjen az MSZP-Párbeszéd jelöltjének javára. Hozzátette: ha közös elképzelést tudnak kialakítani Karácsony Gergellyel, le tudják váltani Tarlós Istvánt, és egy európai, 21. századi városvezetési modellt valósíthatnak meg Budapesten.Forrás: MTI / Fotó: Koszticsák Szilárd

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat