Jobbik: tegyen le a kormányzat a munkaerőimportról!
2019.06.04
Jobbik: tegyen le a kormányzat a munkaerőimportról!
Tegyen le a munkaerőimportról a kormányzat! - szólított fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Pártja nevében határozottan elutasította a kormány munkásszálló-építési programját, amely álláspontjuk szerint "egyfajta lakosságcserét" jelentene, hiszen így a multinacionális cégek érdekében egyre több külföldi dolgozó érkezhetne az országba.

Nem lehet a magyar megmaradás útja, hogy kívülről importálják a munkaerőt - jelentette ki, azt hangsúlyozva, az inaktívak, valamint a szürke- és feketegazdaságban dolgozók legális munkaerőpiacra vezetése lenne e helyzet megoldásának egyik eleme.

Az ellenzéki képviselő ide sorolta pártja béruniós kezdeményezését is, amely egy évtized alatt a fizetések "reális bővülését" hozná, akárcsak a szolgálatilakás- és a bérlakásépítési programot is.

A Jobbik előrehozott tisztújítására vonatkozó kérdésre válaszolva azt közölte: szembenéznek az európai parlamenti (EP-) választáson elért eredményükkel, amelyek egyik okát abban látta, hogy megint túlságosan "jó fiúk" voltak, a programjukat mutatták be, holott a háborús hangulatú társadalom jelentős hányada ennél többet várt.

Egy másik kérdésre válaszolva azt közölte: a párt fővárosi küldöttei csütörtökön határoznak arról, hogy továbbra is támogatják-e a főpolgármesteri székért induló Puzsér Róbertet, a döntés pedig "mélyen és masszívan" orientálja majd a pártelnökséget.

Nem tudott időpontot említeni, mikor dönt a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja az EP-be tartó Gyöngyösi Márton frakcióvezető hivatali utódáról. Azt is mondta, a pártelnökség által támogatott Jakab Péter "a kommunikáció frontján abszolút méltó ellenfele még a miniszterelnöknek is".Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat