Beneda Attila: a kormány komplex támogatást nyújt a családoknak
2019.06.02
Beneda Attila: a kormány komplex támogatást nyújt a családoknak
A kormányzat a családpolitikai intézkedések keretében komplex támogatást nyújt a családoknak - jelentette ki a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár szombaton Budapesten.

Ezt jól mutatja a július 1-től induló családvédelmi akcióterv, ami életkezdési, autóvásárlási és otthonteremtési támogatást egyaránt nyújt a fiatal családoknak - közölte Beneda Attila.

A Mobil Szülők Házát működtető Szülők Háza Alapítvány óriási segítséget nyújt azzal, hogy az ország számos pontjára eljuttatja a családtervezést segítő információkat - tette hozzá a politikus.

Hangsúlyozta, az alapítvány missziója annál is inkább fontos, mert a társadalom számára minden gyermek egyenlő, függetlenül attól, hogy hol születik. Az egész nemzet gyarapodik azzal, ha minden gyermek épségben és boldogságban nő fel - mondta a helyettes államtitkár.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy gyermeket nevelni életre szóló kaland és a magyar kormány családpolitikája sok segítséget nyújt ahhoz, hogy ezen a "kalandpályán" sikeresen végigmenjenek a családok.

A résztvevőket köszöntötte Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója is.

Bérczi Krisztina a Szülők Háza Alapítvány képviselője elmondta, hogy az idén még öt további településre látogat el a Mobil Szülők Háza.

Egy-egy alkalommal, jellemzően helyi fesztiválok keretében a gyerekek számára zenés műsort, interaktív foglalkozást tartanak, a szülőket pedig életvezetési, családtervezési tanácsokkal látják el, tájékoztatják őket az igénybe vehető támogatásokról. A helyi családszervezetekkel is felveszik a kapcsolatot és a különböző helyszíneken bemutatkozási lehetőséget biztosítanak számukra - közölte Bérczi Krisztina.Forrás: MTI / Fotó: Soós Lajos

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat