Szabó Tünde: tovább bővülnek a lovas hagyományőrzés lehetőségei
2019.05.26
Szabó Tünde: tovább bővülnek a lovas hagyományőrzés lehetőségei
A most felavatott huszár és katonai lovaspálya tovább bővíti a lovas hagyományőrzés lehetőségeit - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szombaton, Simonpusztán.

Szabó Tünde arról beszélt, hogy a kutatások szerint a korabeli magyarok sohasem számbeli fölényüknek, hanem páratlan képzettségüknek, remek harci taktikájuknak köszönhették katonai sikereiket évszázadokon keresztül, ahol ló és lovasa is óriási tudásról, fegyelemről tett bizonyságot. Hozzátette, hogy a magyar lovas és a későbbi huszár örökség rendkívül gazdag, amelyet ma hozzáértéssel és szívvel ápolnak többek között Simonpusztán a Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Dallos Gyula lovaskultúráért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy "a ló és az ember a két teremtett lény, amit Isten jókedvében teremtett, és hogy kiteljesedjenek, együvé rendelte őket".

A megnyitók után kis huszárokat avattak, majd a látogatók megtekinthették az Örökség című zenés lovas produkciót.Forrás: MTI / Fotó: Koszticsák Szilárd

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat