A Jobbik azonnali forrásbevonást sürget az egészségügybe
2019.03.12
A Jobbik azonnali forrásbevonást sürget az egészségügybe
A Jobbik azonnali forrásbevonást sürget az egészségügybe a megelőzhető halálesetek csökkentése érdekében - közölte Lukács László, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

A képviselő Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének nemrégiben nyilvánosságra került jelentésére hivatkozott, amely szerint 2017-ben 24 ezer ember halála lett volna elkerülhető, ha meglett volna a szükséges pénz az egészségügyben.

Lukács László szerint nyolc év alatt ez 192 ezer ember elkerülhető halálozását jelenti, vagyis "velük lehetne ma gazdagabb Magyarország", ha a kormány komolyan vette volna az elmúlt időszakban az egészségügy megmentését. A legnagyobb családvédelmi akcióterv lehetett volna, ha megvédik ezeket az embereket - jegyezte meg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár Kásler Miklós az anyagban 1000-1500 milliárd forintot kért az egészségügy számára, sajtóértesülések szerint ez a terv elbukott, a jelentést lesöpörte a kormány az asztalról.

"Orbán Viktornak választania kell: pénzt vagy életet" - szólított fel a jobbikos politikus, aki szerint a miniszterelnöknek arról kell döntenie, hogy áldoz-e pénzt az elkerülhető halálozások megelőzésére és a várható élettartam növelésére. Lukács László emellett arra szólította fel a kormányfőt, hogy kérjen bocsánatot attól a 192 ezer családtól, akik úgy veszítették el hozzátartozójukat, hogy a haláleset megelőzhető lett volna.

Közölte: a Jobbik azonnali forrásbevonást javasol az egészségügybe, jelenleg ugyanis 600 milliárd forint hiányzik az egészségügyi költségvetésből. Mint mondta, ebből a pénzből csökkenthető lenne az elkerülhető halálozások egy része. Hozzátette: a Jobbik szerint emellett négy évvel kellene emelkednie az egészségben töltött évek számának, hiszen jelenleg a magyarok többsége a nyugdíjkorhatár elérésekor már komoly betegségekkel küzd.

A jobbikos képviselőtől megkérdezték, mi a véleménye arról, hogy Gyöngyösi Mártonról, a Jobbik frakcióvezetőjéről a napokban egy felvétel került elő, amelyen a holokauszt áldozataival viccelt.

Lukács László úgy reagált: mindig az érintettet kell megkérdezni, ugyanakkor azt javasolta a kérdező Echo TV-s riporternek, hogy az ilyen "rágalmakkal" az erre a célra fenntartott "rágalominfó" sajtótájékoztatót keresse fel. Arra a kérdésre, hogy ezek szerint nem tartja igaznak a felvételt, Lukács László azt mondta: szerinte az Echo TV anyagainak 99 százaléka nem igaz.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat