Félárbocra engedték az Európai Unió zászlaját
2015.11.14
Félárbocra engedték az Európai Unió zászlaját
Az Európai Bizottság épületénél félárbocra engedték szombat délelőtt az Európai Unió zászlaját a Párizst ért terrortámadás miatt - derül ki a testület egyik szóvivőjének az egyik közösségi oldalon közzétett üzenetéből.

Európa szolidáris Franciaországgal - írta Natasha Bertaud. Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület vezetője még hajnalban részvétét fejezte ki a francia elnöknek. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke pedig azt írta: a Franciaország elleni támadás merénylet egész Európa ellen. "Franciaország a terrorizmus elleni harc frontvonalába került, de Franciaország nincs egyedül. Ez a harc egész Európa harca, és mindenkié a szabad világban" - fogalmazott a lengyel politikus.

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szombaton közleményben ítélte el a támadásokat. "Párizst egy éven belül ismét brutális támadás érte. A terroristák a nyugati civilizáció szívébe akartak kést döfni. Rettegést, félelmet és megosztottságot akarnak, de Európa egységes a terrorizmussal szemben... Elszántságunk, hogy megvédjük a szabadságot, az egyenlőséget és a demokráciát, erősebb, mint valaha" - szögezi le a német politikus.Forrás: MTI